
Sous Chef for luxurious 5-star hotel
Who is our client?
- Nestled in the heart of Amsterdam’s vibrant South, this elegant 5-star hotel is part of a distinguished hospitality group that manages a collection of unique and captivating hotels across the Netherlands and Germany. With an enviable location in the Museum Quarter, this exclusive hotel has 124 stylish rooms that exude sophistication and comfort. The bar and lounge provide the perfect setting to unwind, and the restaurant promises a casual yet elevated dining experience.
What will you do?
As a Sous Chef, you will be an integral part of our kitchen team, working closely with the Head Chef to lead and motivate your staff. The role encompasses a wide range of responsibilities, including ensuring the kitchen runs, overseeing purchasing and quality control, and infusing your creative ideas into the ever-evolving restaurant menu. Perhaps most importantly, you will play a pivotal role in the development of your team members, investing in their future growth and skill enhancement, making you a key contributor to the restaurant’s success.Who are you?
- You have experience as Sous Chef or Chef de Partie, in a restaurant or hotel;
- You have strong leadership and communication skills;
- You have a creative and hands-on mindset;
- You work hygienically and in accordance with the HACCP guidelines;
- You are quick on your feet and well-equipped to handle stressful situations;
- You possess a hospitality-minded and guest service-oriented attitude;
- You are flexible regarding your shifts, and available to work for week and/or weekend days;
- You have excellent written and verbal communication skills in Dutch and/or English;
- You are legally permitted to work in the Netherlands, either holding an EU/EEA passport or possessing a valid Dutch work permit;
- You live in Amsterdam (or nearby).
Terms of Employment
- Competitive salary and secondary employment conditions that depend on your knowledge and experience;
- 25 vacation days and 8% holiday pay;
- 100% travel allowance on the basis of € 0.19 cents per kilometer;
- Flexibility regarding days off, when personal situations necessitate them;
- Very attractive tax benefits when purchasing phones & subscriptions, computers & tablets, bicycles, training, fitness & sports membership fees, weekends away, CJP passes, and museum annual cards;
- Discount on hotel stays within the company’s worldwide properties;
- A personal induction plan.
- Join the motivated team of this remarkable Amsterdam hotel and lead them to success as their newest Sous Chef! Seize this opportunity today and apply now!
Apply
Does this sound like you? Then you can apply using the form below!
Not sure which position is a better fit for you, or haven’t found an open vacancy that matches your dream job? We have an open application for just that! Send your CV via our website to introduce yourself or send us an email to contact@pridehospitality.nl!
Once we’ve reviewed your application, we’ll send you an email and schedule a phone call!
We’ll have an open conversation to get to know you, your background, your interests, and your career goals better! If you’ve applied specifically to one of our open vacancies, we’ll give you more information about the position and the employer and answer any questions you may have. We’ll suggest some of our (other) job openings that we think might be a perfect fit for you and align with your interests and goals!
We’ll share your CV with our client and recommend you for the job.
We’ll get our clients’ feedback. If it’s a good match, we’ll arrange an interview between you and them!
We strive to create great, lasting matches between you and the restaurants and hotels we work with. If at any point in the hiring process things don’t work out, we always have other options to send your way!

Sous Chef voor luxe 5-sterren hotel
Wat ga je doen?
Als Sous Chef maak je integraal deel uit van ons keukenteam en werk je nauw samen met de Chef-Kok om je personeel te leiden en te motiveren. De functie omvat een breed scala aan verantwoordelijkheden, waaronder het draaiende houden van de keuken, toezicht houden op de inkoop en kwaliteitscontrole, en het inbrengen van je creatieve ideeën in het zich steeds ontwikkelende restaurantmenu. Misschien wel het belangrijkste is dat je een centrale rol speelt in de ontwikkeling van je teamleden en investeert in hun toekomstige groei en vaardigheidsverbetering, waardoor je een belangrijke bijdrage levert aan het succes van het restaurant.Wie ben jij?
- Je hebt ervaring als Sous Chef of Chef de Partie, in een restaurant of hotel;
- Je hebt sterke leidinggevende en communicatieve vaardigheden;
- Je hebt een creatieve en hands-on mentaliteit;
- Je werkt hygiënisch en volgens de HACCP richtlijnen;
- Je bent snel ter been en kunt goed omgaan met stressvolle situaties;
- Je hebt een gastvrije en servicegerichte instelling;
- Je bent flexibel met betrekking tot je diensten en beschikbaar om doordeweeks en/of in het weekend te werken;
- Je hebt uitstekende schriftelijke en verbale communicatievaardigheden in het Nederlands en/of Engels;
- Je bent wettelijk bevoegd om in Nederland te werken, in het bezit van een EU/EER paspoort of een geldige Nederlandse werkvergunning;
- Je woont in (of nabij) Amsterdam.
Arbeidsvoorwaarden
- Concurrerend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden die afhankelijk zijn van je kennis en ervaring;
- 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld;
- 100% reiskostenvergoeding op basis van € 0,19 cent per kilometer;
- Flexibiliteit met betrekking tot vrije dagen, wanneer persoonlijke situaties dit noodzakelijk maken;
- Zeer aantrekkelijke belastingvoordelen bij aanschaf van telefoons & abonnementen, computers & tablets, fietsen, trainingen, fitness & sport lidmaatschappen, weekendjes weg, CJP passen en museumjaarkaarten;
- Korting op hotelovernachtingen in de wereldwijde hotels van het bedrijf;
- Een persoonlijk introductieplan.