Food and Beverage Mananger smiling, working at her hotel

Food and Beverage Manager for international airport hotel

One of the largest hotel groups in the world is looking for a driven and passionate Food and Beverage Manager for their property near Amsterdam Schiphol International Airport! Do you keep your eyes open and your ears to the ground? Do you have a strong vision and are willing to roll up your sleeves to see it come to life? If you have leadership experience and know how to get the best out of your team, then apply below!

Who is our client?

    This one-of-a-kind, contemporary 4-star superior airport hotel is strategically located near Schiphol International Airport. The recently renovated hotel boasts a casual ambiance with 222 guest rooms and suites, as well as meeting, training, and conference space for up to 150 people. Ideal for business or city visits trips to Amsterdam, guests can enjoy a wide selection of local flavours in the restaurant and lobby bar, as well as relax in the sauna or Turkish steam room.
This property is part of one of the numerous brands owned by one of the world’s five largest hospitality companies. As the champion of the ordinary traveller, this hotel brand provides convenience in hundreds of locations around the world. Apart from creating a “home away from home” for their guests, they also focus on their staff by creating a relaxed working environment where everyone can fully be themselves.

What will you do?

    As Food and Beverage Manager, you will be part of the hotel’s Management Team and you’ll be in charge of overseeing service within the restaurant, lobby bar and 12 meeting rooms. You will manage, mentor, and coach a group of eager F&B colleagues to ensure that everything is planned out, attended to down to the last detail, and that your guests are not left wanting.
    Additionally, you will be in charge of ensuring the price-quality ratio, establishing, coordinating, and monitoring service standards, optimising departmental turnover and margins, and initiating and executing necessary changes to your department.
You will also conduct assessment interviews, share responsibility for the selection of new employees, and communicate with other hotel departments regarding collaboration and optimization.

Who are you?

  • You have Restaurant / Hotel Management training
  • You have relevant work experience
  • You have obtained certificates in first aid (BHV), Social Hygiene and Instructor (Leermeester), or are willing to
  • You are motivated and proactive, with an eye for detail
  • You have a hospitable and guest oriented attitude
  • You are ambitious, eager to learn and a team player
  • You have a good command of the English language. Dutch is also preferred
  • You are legally permitted to work in the Netherlands, holding an EU/EEA passport or a valid work visa
  • You live in Amsterdam (or nearby)

Terms of Employment

  • A salary in accordance with the hospitality industry collective labour agreement depending on your experience
  • 8% holiday allowance
  • 25 holidays per year for full-time employment
  • Reimbursement of travel expenses
  • Pension schemes in accordance with the Horeca CAO
  • Work clothes
  • Delicious meals
  • Attractive staff discounts within the hotel group
  • Fun staff events
  • Excellent international career and training opportunities

Apply

Food and Beverage Mananger smiling, working at her hotel

Food and Beverage Manager voor internationaal airport hotel

Een van de grootste hotelgroepen ter wereld is op zoek naar een gedreven en gepassioneerde Food and Beverage Manager voor hun pand nabij Amsterdam Schiphol International Airport! Houd jij je ogen open en je oren gespitst? Heb jij een sterke visie en ben je bereid je mouwen op te stropen om deze tot leven te brengen? Heb je leidinggevende ervaring en weet je het beste uit je team te halen, solliciteer dan hieronder!

Wie is onze klant?

    Dit unieke, eigentijdse 4-sterren superior airport hotel is strategisch gelegen nabij Schiphol International Airport. Het onlangs gerenoveerde hotel heeft een informele ambiance met 222 kamers en suites en vergader-, trainings- en conferentieruimte voor maximaal 150 personen. Ideaal voor zakenreizen of stedentrips naar Amsterdam. Gasten kunnen genieten van een brede selectie van lokale smaken in het restaurant en de lobbybar, maar ook ontspannen in de sauna of het Turkse stoombad.
Deze accommodatie maakt deel uit van een van de vele merken die eigendom zijn van een van de vijf grootste horecabedrijven ter wereld. Als kampioen van de gewone reiziger biedt dit hotelmerk gemak op honderden locaties over de hele wereld. Naast het creëren van een “thuis weg van huis” voor hun gasten, richten ze zich ook op hun personeel door het creëren van een ontspannen werkomgeving waar iedereen volledig zichzelf kan zijn.

Wat ga je doen?

    Als Food and Beverage Manager maak je deel uit van het Management Team van het hotel en ben je verantwoordelijk voor het toezicht op de service in het restaurant, de lobby bar en de 12 vergaderzalen. U beheert, begeleidt en coacht een groep enthousiaste F&B-collega’s om ervoor te zorgen dat alles tot in de puntjes wordt gepland en verzorgd en dat uw gasten niets te kort komen.
    Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de prijs-kwaliteitverhouding, het vaststellen, coördineren en bewaken van servicenormen, het optimaliseren van de omzet en marges van de afdeling en het initiëren en uitvoeren van noodzakelijke veranderingen op je afdeling.
Ook voer je beoordelingsgesprekken, ben je medeverantwoordelijk voor de selectie van nieuwe medewerkers en communiceer je met andere hotelafdelingen over samenwerking en optimalisatie.

Wie ben jij?

  • Je hebt een Restaurant / Hotel Management opleiding
  • Je hebt relevante werkervaring
  • Je hebt certificaten EHBO (BHV), Sociale Hygiëne en Instructeur (Leermeester) behaald, of bent hiertoe bereid
  • Je bent gemotiveerd en proactief, met oog voor detail
  • Je hebt een gastvrije en gastgerichte instelling
  • Je bent ambitieus, leergierig en een teamspeler
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal. Nederlands is een pré
  • Je bent wettelijk toegestaan om in Nederland te werken, in het bezit van een EU/EER paspoort of een geldige Nederlandse werkvergunning
  • Je woont in (of nabij) Amsterdam

Arbeidsvoorwaarden

  • Een salaris conform de Horeca CAO afhankelijk van je ervaring
  • 8% vakantiegeld
  • 25 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband
  • Reiskostenvergoeding
  • Pensioenregelingen conform de Horeca CAO
  • Bedrijfskleding
  • Heerlijke maaltijden
  • Aantrekkelijke personeelskortingen binnen de hotelgroep
  • Leuke personeelsevenementen
  • Uitstekende internationale carrière- en trainingsmogelijkheden

Reageren

Back to top