
Chef de Partie for luxury Amsterdam hotel
What will you do?
- As Chef de Partie, your responsibilities will include:
- Leading your own section of the kitchen;
- Cooking independently following a recipe and your own planning;
- Evaluating the freshness and quality of the ingredients to be used;
- Checking the quality, taste, colour, freshness of prepared dishes;
- Preparing orders using a la carte cooking techniques, portioning and garnishing according to the restaurant’s standards;
- Setting up and decorating buffets;
- Planning the daily work responsibilities and ordering of supplies and ingredients from suppliers;
- Receiving, controlling and organising the ordered items, preserving the shelf life and hygiene;
- Ensuring that the company’s guidelines/SOP are followed.
Who are you?
- You have experience working in a 4-5 star hotel or a high-end restaurant;
- You have a completed SVH cook’s diploma (SVH Zelfstandig Werkend Kok);
- You can both work individually or in a team;
- You have a certificate of compliance with (Dutch) HACCP rules and regulations;
- You have an allergy regulation certificate;
- Having a “leermeester” diploma is a plus!
- You are familiar with kitchen hygiene activities as well as health and safety standards;
- You are creative, hands-on, and have an eye for detail;
- You are proficient in a variety of cooking techniques;
- You have strong leadership and communication skills
- You are motivated and enthusiastic;
- You have a good command of the English and/or Dutch languages;
- You are legally permitted to work in the Netherlands, holding an EU/EEA passport or a valid dutch work permit;
- You live in Amsterdam (or nearby).
Terms of Employment
- Full-time contract of 38 hours per week;
- CAO Horeca salary scale 6. This is usually between € 2,287.70 and € 2,813.59 gross per month;
- 25 holiday days per year;
- Travel allowance of up to €150 per month, based on mileage;
- Night surcharge of 20% and Sunday surcharge of 5%;
- Pension schemes;
- Uniform and laundry service;
- Staff discount on overnight stays at company hotels;
- Various staff events;
- Excellent international career and training opportunities.
Apply
Does this sound like you? Then you can apply using the form below!
Not sure which position is a better fit for you, or haven’t found an open vacancy that matches your dream job? We have an open application for just that! Send your CV via our website to introduce yourself or send us an email to contact@pridehospitality.nl!
Once we’ve reviewed your application, we’ll send you an email and schedule a phone call!
We’ll have an open conversation to get to know you, your background, your interests, and your career goals better! If you’ve applied specifically to one of our open vacancies, we’ll give you more information about the position and the employer and answer any questions you may have. We’ll suggest some of our (other) job openings that we think might be a perfect fit for you and align with your interests and goals!
We’ll share your CV with our client and recommend you for the job.
We’ll get our clients’ feedback. If it’s a good match, we’ll arrange an interview between you and them!
We strive to create great, lasting matches between you and the restaurants and hotels we work with. If at any point in the hiring process things don’t work out, we always have other options to send your way!

Chef de Partie voor luxe hotel in Amsterdam
Wat ga je doen?
- Als Chef de Partie zijn je verantwoordelijkheden onder andere:
- Leiding geven aan je eigen gedeelte van de keuken;
- Zelfstandig koken volgens een recept en je eigen planning;
- Het beoordelen van de versheid en kwaliteit van de te gebruiken ingrediënten;
- Controle van de kwaliteit, smaak, kleur, versheid van de bereide gerechten;
- Het bereiden van bestellingen met behulp van a la carte kooktechnieken, portioneren en garneren volgens de normen van het restaurant;
- Opzetten en decoreren van buffetten;
- Het plannen van de dagelijkse werkzaamheden en het bestellen van voorraden en ingrediënten bij leveranciers;
- Ontvangen, controleren en organiseren van de bestelde artikelen, met behoud van de houdbaarheid en hygiëne;
- Ervoor zorgen dat de richtlijnen/SOP van het bedrijf worden gevolgd.
Wie ben jij?
- Je hebt ervaring met werken in een 4-5 sterren hotel of een high-end restaurant;
- Je hebt een afgerond SVH koksdiploma (SVH Zelfstandig Werkend Kok);
- Je kunt zowel individueel als in teamverband werken;
- Je hebt een certificaat van naleving van de (Nederlandse) HACCP regels en voorschriften;
- Je hebt een certificaat allergieverordening;
- Het hebben van een “leermeester” diploma is een pré!
- Je bent vertrouwd met keukenhygiëne en met gezondheids- en veiligheidsnormen;
- Je bent creatief, hands-on en hebt oog voor detail;
- Je bent bedreven in verschillende kooktechnieken;
- Je hebt sterke leidinggevende en communicatieve vaardigheden;
- Je bent gemotiveerd en enthousiast;
- Je hebt een goede beheersing van de Engelse en/of Nederlandse taal;
- Je bent wettelijk toegestaan om in Nederland te werken, in het bezit van een EU/EER paspoort of een geldige Nederlandse werkvergunning;
- Je bent woonachtig in Amsterdam (of omgeving).
Arbeidsvoorwaarden
- Voltijds contract van 38 uur per week;
- CAO Horeca schaal 6. Dit is meestal tussen de € 2,287.70 en € 2,813.59 bruto per maand;
- 25 vakantiedagen per jaar;
- Reiskostenvergoeding van maximaal € 150 per maand, op basis van kilometers;
- Nachttoeslag van 20% en zondagtoeslag van 5%;
- Pensioenregelingen;
- Uniform- en wasservice;
- Personeelskorting op overnachtingen in bedrijfshotels;
- Diverse personeelsevenementen;
- Uitstekende internationale carrière- en opleidingsmogelijkheden.
Reageren
Klinkt dit als iets voor jou? Dan kun je solliciteren via onderstaand formulier!
Weet je niet zeker welke functie beter bij je past, of heb je geen vacature gevonden die bij jouw droombaan past? Daar hebben we een open sollicitatie voor! Stuur je CV via onze website om jezelf voor te stellen of stuur ons een e-mail naar contact@pridehospitality.nl!
Zodra we je sollicitatie hebben bekeken, sturen we je een e-mail en plannen we een telefoongesprek!
We hebben dan een open gesprek om jou, je achtergrond, je interesses en je carrièredoelen beter te leren kennen! Als je specifiek op een van onze vacatures hebt gesolliciteerd, geven we je meer informatie over de functie en de werkgever en beantwoorden we al je vragen. We stellen enkele van onze (andere) vacatures voor waarvan we denken dat ze perfect bij je passen en aansluiten bij je interesses en doelen!
We delen je CV met onze klant en bevelen je aan voor de baan.
We krijgen feedback van onze klanten. Als het een goede match is, regelen we een gesprek tussen jou en hen!
Wij streven naar een goede en duurzame match tussen u en de restaurants en hotels waarmee wij samenwerken. Als het op enig moment in het wervingsproces niet lukt, hebben we altijd andere opties om uw kant op te sturen!